Chainlink fortsetter sitt bull-run, men er boblen på vei til å sprekke?

Sammen med www.casinospesialist.com har vi gjennomgått kryptovaluta-situasjonen.

Den 13. juli gikk Chainlink over 34% opp til $8,48, det høyeste den noen gang har vært. Siden har vi sett en liten korrigering tilbake til $7-tallet, men den forsetter å presse grensene oppover for en ny toppnotering.

Så langt i år er LINK opp 167%, og har vært en av de som har prestert best i kryptomarkedet i 2020. Men det er ikke nytt i år, i 2019 gikk mynten hele 1481%, og for de som investerte ved lansering har prisen økt med 5000%.

Tall fra Santiment, som driver med blokkjedeanalyse, viser at den gjennomsnittlige LINK-invester sitter med en profitt på 64%. De samme tallene tar LINK helt til topps på Santiments liste over voksende trender.

Frem mot en boble?

Etter et så hardt kjør er det nærliggende å spørre seg om LINK har nådd en boble. Siden prisen på Bitcoin krasjet ned til $3750 den 12. mars, er det flere altcoins som har sett en rally på både 200 og 300 prosent, spesielt de assosiert med DeFi-markedet.

Bevegelsene til LINK og andre kryptovalutaer gjør at mange mener vi sitter på trappene til en ny altcoin-sesong. Men det er også viktig å se nærmere på hvordan LINK fungerer for å se om rallyet er mer drevet av Fear Of Missing Out enn fundamentale faktorer.

Flere faktorer støtter prisen

CoinMetrics mener at det er flere grunnleggende holdepunkter som støtter LINKs verdiøkning. For eksempel peker de på at antallet aktive adresser og transaksjoner øker, noe som indikerer at flere og flere både holder og ikke minst bruker LINK aktivt.

Antallet aktører som involverer seg i LINK på et dypere nivå er også stigende. Blant annet har Huobi gått slått følge med Binance, og har satt opp en node for å bidra med data til nettverket. I tillegg har Kinas Blockchain Service Network integrert med Chainlink, og kjører i skrivende stund 135 noder.

Disse nodene (eller oracles) er viktige, ettersom de bidrar til smartkontrakter med informasjon fra utenfor nettverket. Dette gir muligheter for flere applikasjoner innenfor DeFi-markedet. For å være et slikt oracle, må aktørene stake en viss sum LINK, som kan gå tapt dersom det viser seg at de bidrar med uriktig data. Til gjengjeld blir aktørene også betalt i tokens, som et klart insentiv til å drive videre.

Etterspørselen drives av DeFi

Mens aktiviteten innad i nettverket til LINK og det økende antallet noder viser til en sunn vekst, er det også andre krefter som kan være i spill. Det har for eksempel vært økt etterspørsel for andre tokens som beveger seg innen DeFi, ettersom det gir høy avkastning på investeringer via protokoller som Aave.

Slike protokoller kan ha stor innvirkning på verdien til en kryptovaluta. For eksempel så Basic Attention Token (BAT) en stor vekst i volum mellom 19. juni og 2. juli, siden mesteparten av sirkulasjonen var låst til Compound. Dette skjedde fordi belønningssystemet til Compound gjorde at BAT var den mest brukte ERC-20 token, ettersom COMP-tokens er basert på renten generert av lån i BAT.

Prisen kan øket ytterligere

Etter hvert som DeFi-sektoren fortsetter å vokse, vil også behovet og for pålitelige og desentraliserte oracles som kan bidra med data til smartkontrakter øke. Dette gjør at DeFi-applikasjoner som forsikring og gambling blir tryggere og ikke bundet av tillitt.

En økt etterspørsel etter DeFi-tokens kan bidra til et ytterligere push for LINK, spesielt ettersom oracles er avhengige av å stake LINK for å bidra til nettverket.