Det er ikke lett å skulle velge seg en karriere i dag og selv med gode råd fra velmenende foreldre og rådgivere på skolen, er det mange faktorer man skal vurdere. I dag må man velge seg en karriereretning i langt yngre aldre enn man måtte tidligere og det er ikke lett for en ung person på 15-16 år å skulle forestille seg hva de har lyst til å gjøre resten av livet. Interesser endrer seg og tanken på å skulle gjøre den samme jobben i 30-40 år kan virke meget skremmende på mange unge i dag.

I tillegg lever vi i en verden som er i stadig endring, og yrker både kommer og går. Unge mennesker har ikke den samme sikkerheten som deres foreldre vokste opp med. På den andre siden kan man argumentere for at de har langt flere muligheter og verden ligger i langt større grad for deres føtter enn den gjorde da deres foreldre var unge. Det er nærmest umulig å spå hva fremtiden vil bringe og legger man til at roboter og IA vil prege verden og arbeidsplasser de neste 50 årene, blir det hele langt vanskeligere. Det heter seg at man bør finne seg en jobb man elsker, for da vil man ikke jobbe en dag i sitt liv. Det kan høres flott ut, men i dagens samfunn er det ikke langt fra enkelt å finne en slik utopi.

Det er de aller færreste av oss som bare kan basere sine liv på å skulle følge sine drømmer. Man må legge seg en plan og er man smart, finner man seg yrker innen bransjer som man vet mennesker alltid vil benytte seg av. Samtidig må man tenke nøye gjennom hvilke yrker som kan utføres like godt eller bedre av roboter og datamaskiner. Gjør man dette riktig, vil man fortsatt sitte igjen med en del yrker som kan by på store utfordringer og sørge for at man får godt med faglig påfyll gjennom en karriere slik at man ikke blir lei etter bare et par år. Nå tenker du sikkert på enkelte yrker og det er bra, for det er viktig at du tenker selv. En bransje mange dog ikke tenker på, er iGaming. Det er en relativt ny bransje som bare er rundt 20 år gammel, men som på få år har vokst til en milliardindustri.

Hva er iGaming?

iGaming er ingen stor bransje i Norge grunnet et strikt regelverk, men produktene de produserer er elsket av millioner også i Norge. iGaming er nemlig bransjen som tilbyr deg spill på nett i form av nettbaserte casino og spilleautomater som du kan spille på mobil og PC. Grunnet strenge regler som sikrer at det bare er Norsk Tipping som kan tilby pengespill i Norge, er alle selskaper innen iGaming basert i utlandet. Det er enkelte kontorer i Norge, men så fremst staten ikke endrer reglene er dette en bransje som i stor grad vil se deg flytte til utlandet.

For mange kan dette være en utfordring, men det er utallige stillinger innen iGaming som kan se deg jobbe mer eller mindre akkurat hvor du måtte ønske. Det som er viktig å huske er at dette er en bransje som bare i Norge omsetter for over 20 milliarder kroner. Det kommer på toppen av de 50 milliardene vi legger igjen hos Norsk Tipping. Med andre ord bruker nordmenn nesten like mye penger på spill på nett, som vi bruker på oppussing hvert år.

Bransjen for de fleste

Dette er en enorm bransje med utallige muligheter innen både support, jus, IT, design, spillutvikling, ledelse, markedsføring og språk, med mer. Som du skjønner er det en lang rekke jobber som ikke kan utføres av maskiner og du vet at dette er et produkt som vil øke sitt kundegrunnlag i årene som kommer. Uansett hva som måtte skje i årene som kommer, vet vi at mennesker vil gamble både i underholdningsøyemed og for å holde liv i drømmen om å en dag være økonomisk uavhengig. Så dette er en bransje man kan si med rimelig sikkerhet vil trenge arbeidskraft i mange tiår fremover.